22 Şubat 2016 Pazartesi

"GIST/Gaming Istanbul 2016" Nasıldı?
Sadece son günü gittiğimden o gün ile ilgili görüşlerimi yazabilirim. İstanbul kongre merkezinde biletli olarak yapılması yerin büyüklüğü ve gereksiz kalabalığın olmaması için iyiydi. Bir oyun fuarı olduğundan içindekilerin herkese uyması beklenemez ama bazı standların gelenlerden fazla para kazanma isteği olduğunu söylemeliyim. Fuara özel indirimler bazı standlarda beklenir ama burada tam tersi geçerliydi.

Playstation oyun ve kartlarının satıldığı yerde vita oyunu sormamla "vita oyunu satmıyoruz. Zaten piyasadan oyunları kalkıyor. Sony üretmeyecek" şeklinde yalan ve asılsız bir karşılıkta aldım. Ps3 kullanıyorum ama bu yanıttan sonra hiç satılanlara bile bakmadım. Bir kaç benzeri ya da yüksek fiyat isteyen standlar olsa da sonuçta etkinliği yapan ana ekip ve etkinlikle ilişkilendirilemezler diye ayrı tutuyorum ama doğrusu bir stand dansçı kızlarıyla adını fazla duyurarak sanki tüm etkinlik öyleymiş gibi yanlış anlaşılmalara neden oldu. 4.günü gittiğimden denk gelmedim ama diğer 3 gün olan dansların çekimlerini o standın arka tarafında oturma alanından arkadaşlarımla izleme fırsatım oldu. Kurulan masanın üzerine kuruyemiş konulması da hoş.

Etkinlikte ayrılan dinlenme alanlarının olması da iyi bir özellik ama oraya kurulan bilgisayarlarda oyun oynamayacaksanız alanı 2-3 kez gezdikten sonra sıkılabilir ve erken ayrılabilirsiniz. Bu nedenle dinlenme alanı az kullanıldı. Cosplay yapan katılımcılara tepkiler %80 oranında iyiydi ve fotoğraf çekilmek isteyenler çok oldu. Geriye kalan %20 ise fotoğraf çekerken makineyi görerek aradan geçenler ve "oyundan mı bu" diyen bir kaç kişiden oluşuyor. O soru 1 kere bana geldiğinde ise "Bleach'ten ve 12 oyunu var(gameboy,ds,psp,ps2,ps3,wii,android) diye cevabını aldı ve "eve gidince başlayacağım" şeklinde karşılık buldu. Cosplay yarışmasının yapıldığı sahne ve ekranlarında iyi olduğunu söylemeden geçmek olmaz.

Etkinlik Puanı
Etkinlik puanına geçersek, oyunlar için giden birisinin notu biraz daha yüksek olacaktır ama benim notum katılan bir kişinin eğlendirile bilmesi ve etkinlikten aldığı(az, yetersiz ve zor alabildiği) hatıralıklara bakarak 10 üzerinden 5,5(belki 6) diyebilirim. Arkadaşlarımla cosplay çekimleri yaptığım için keyif aldım ama sıkıldığımdan dolayı erken ayrılarak yemeğe çıktık. Erken ayrılan başkaları olduğunu da dikkatimi çekti. 

Etkinlik yapılması ve ekipleri iyi ama çoğu stand yetersiz ve genel olarak yapılacak az şey var.

Etkinlik nasıl geçerse geçsin, eğer cosplay yapıyorsanız ve tanıdığınız kişilerde varsa kendinizi biraz eğlendirebilir ve ortaya bunun gibi hatırlık bir video çıkarabilirsiniz. 

Japon Konsolosluğundan Yine Etkinlik İptali
Bir kaç ay önce yapılması planlanan Matsuri(festival), iptal edilmişti. Şimdi, 23 şubatta İstanbul'da ve 27 şubatta İzmir'de düzenlenecek anime seminerinin iptal edildiği 19 şubata mail olarak takip edenlere bildirildi.

"Etkinlik İptal Duyurusu
İstanbul (23 Şubat 2016) ve İzmir (27 Şubat 2016) illerinde gerçekleştirilmesi planlanan “En Güncel CG Animasyonları Nasıl Yapılıyor?” adlı Japon Anime Seminerleri, seminer konuşmacısının özel nedenleri dolayısıyla iptal edilmiştir.
Anlayışınızı rica ederiz. 
İlginiz için teşekkür eder, bilgilerinize sunarız." 


Haftanın Manga Önerisi
Defence Devil
Konusu: Kucabara, iblis dünyasından atılmış ve ortağı Bichura ile beraber bir mağrada yaşamaya başlamıştır. İblisler güçlerini karanlık cisimden almakta ve buna bağlı olarak gelişmektedirler ama Kucabara'nın hiç karanlık enerjisi yoktur. Bunun için Ölen masum insanların savunma avukatlığını yapmaya karar verir. Masum olan birinin yanlış bir cezadan kurtulması için masumiyet parçasını bulma ve hatadan dolayı müvekkilinden çıkan karanlık enerjiyi depolamak onun amacıdır. Karanlık enerjiyi kullanımına bağlı olarak gerçek formuna belirli bir süre geri dönebilmektedir.

Komedi, doğaüstü, gizem ve aksiyon içerikli bir manga olurken türkçe ve ingilizce çevirimi biten tamamlanmış bir manga serisidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder