10 Nisan 2016 Pazar

Sıcak bir pazar günü ve beklenen serilerin neden gelmediği hakkında
Sıcak havaya alışmışken yağışlı havanın başlayacak olması pazar günü sakinliğini bozmazken, bugünü biraz manga okumaya ayırıp sakince geçirebilirsiniz. Animesini izlemek daha güzel ama tek sezonda bırakılıp devamı gelmeyen bir çok iyi seri var. 

Neden devamı gelmiyor?
Bir sezon anime yapılan ve sonra devamı mangada devam eden çok seri olduğunu biliyoruz ama aslında bazılarının mangasının normalde bitebileceğini ve mangaka'nın çaktırmadan "aslında daha uzun" diyerek uzattığını biliyor muydunuz? Bunun nedeni normal hızında başlayan manganın tutulması ve beğenilince animeye geçmesidir. Animesinde manga'nın yarı finaline gelindiğinde bırakılınca ya da alternaitf son ile, hayranları çok sevdiğinden devamı için mangasını takip eder. Bu da satışlara yansıyınca "neden devam ettirmeyeyim? Sonuçta iyi kazanıyorum" mantığıyla davranılabiliyor biraz. 

Alternatif anime sonuyla bitenleri beklemenizi önermiyorum. Çünkü animesinde devamı OVA olarak bile gelmeyecek ve mangasını okumalısınız. Yarı final ya da hikayenin iyice canlandığı yerde animesini bitiren serilerinse mangaları tamamlandığında ikinci ve son sezonları gelir. Hataraku Maou-sama ve Witch Craft Work. Alternatif anime sonuyla biten ve mangası bitse de devam animesi gelmeyen serilere ise Soul Eater ve Shaman King en iyi örneklerinden. 


Full Metal Alchemist gibi yeniden yapılmaz mı bu serilerde?
Maalesef yapılamaz. FMA bu konuda nadir ve tek. Yıllar önce yapılan ilk duygusal animesinin sahte hikaye olmasına rağmen tutulması ve mangasının satışlarının da çok iyi olması nedeniyle yeni animesi çekilmişti ki başarısını katladı. Buna benzer bir örnek daha pek bulunmuyor pek.
Gerçi Shaman King Flowers'ın mangası tamamlandığında animesinin yapılma durumu var ama konuyu başta ilk mangasının sonundaki haliyle anlatarak toplamaları gerekiyor.

SAO Tamamen Yenilendi 
"Sword Art Online: Hollow Realization" 
Basit ilk oyunu ve ardından gelen ikinci oyunuyla beklentileri o kadar karşılayamayan serinin 3.oyunu görsellik ve iç yapısıyla bu sefer beklentileri biraz daha karşılayacak gibi. God Eater R'nin iç sistemi ve görselliğinin baz alındığı belli olurken online görev ve beraber oynama gibi eklentilerle kendisini daha iyi sattırabileceği ortada. İngilizce versyonu 2017'de çıkacaktır.[Playstation 4 & Vita]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder