21 Haziran 2021 Pazartesi

                                           Biraz Oyun ve Bir Kaç Animeye Bakalım 

                             
Playstation 2 klasiklerini duymuşsunuzdur. Bunlar zamanında çok satan ve çok oynanan oyunlar olurken onlardan biri bir kaç ay önce İngilizce sürümü ile PC/Playstation/Switch platformlarına çıktı. Bu eski ve bir yerlerden belki de duymuş olabileceğiniz oyun Shin Megami Tensei Nocturne. Nocturne bir şey anımsatmadı ama SMT bir yerlerden tanıdık mı geliyor? SMT Persona dersem eminim hatırlarsanız. SMT serisinin eski oyunları içinde genelde karanlık atmosfer biraz vardır ve önce seviye atlayıp keşif için oynanırken bir yerden sonra hikayesini daha da merak ederek sonunun daha çok merak edilmesine neden olur. SMT'nin karanlık atmosferini hafifleterek arkadaşlığın gücü ile lise temasının birleştirildiği Persona serisine başlandı. Persona 1 ve 2 de bu aynı kalırken P3 te buna harici görevler, seçenekler ve günlük lise hayatı da eklendi. P4 te bunların üzerine bir gökkuşağı serpilir ve daha sonra dans oyunları da derken Playstation için çıktı. Diğer taraftan eski karanlık havasında giden oyun serisi olan SMT 4 ve 4-2, Nintendo 3DS e çıktı sadece. Persona 5 çıkacağı zaman adının önünden SMT yazısının alındığı göze çarptı. Persona 5 oyunları son yıllarda çıktı ve adından bayağı bahsettirdi(oyun ve anime) ve bu yıl sonu(12.11.2021) SMT 5 çıkıyor. Persona serisi normal dünya da geçen, minimum kayıplarla hikayesini ilerleten, ve içinde çağırılan yaşam formlarına "Persona", SMT de "Demon" demektedir. SMT de ise ölen insanların hatta dünyaların bile sayısı olmayabilir ki buna oyunun başından sonuna kadar olan ana ekipte dahil olabilir. 

                            
SMT 3 Nocturne burada devreye giriyor çünkü Persona 3'ün parlaması ve seriye ağırlık verilmesinden hemen önceki ciddi SMT oyunuydu ve Playstation içinde klasikler içine girmişti. Nocturne Remaster içinde hikayesine hiç dokunulmayıp aynı bırakılırken yeni olarak kolay oyun modu, seviye ve para kazanma bölgeleri, her yerde kayıt yapılması gelen DLC ler arasındaydı. O kadar büyük bir şey gibi durmuyor ilk bakışta ama oyunu oynadığınız zaman normal olan seviye aslında zor ve uzak olan kayıt noktaları arasında hiç beklemeyeceğiniz küçük iblisler yüzünden bile yok olabiliyorsunuz. Kolay modu rahat oynamayı sağlarken seviye ve para toplama alanları sayesinde herkesi geliştirip en iyi takım kombinasyonlarını oluştururken saatlerin uçup gittiğini fark ediyorsunuz.
Peki bu hikaye de neler var?
Ana karakterin gözünden, gündelik hayatınız sırasında öğretmeninizi bulmak için iki arkadaşınızla kendinizi hastanede buluyorsunuz. Hastaneye giderken parkta iblisler ve karanlık olaylardan bahseden bir dergiyi tanıtan bir adam ile karşılaşıyorsunuz. Bundan sonra hastanenin dışındaki dünyanın çöküşü başlıyor. Sadece bu gördükleriniz ve hastanede öğretmeninizin sizi tesadüfen karşılaşarak tanıdığınız Hikawa adındaki adam bu yeni dünya da insan olarak kalıyor. Ardından Lucifer'ı küçük bir çocuk olarak görüyorsunuz ve sizin içinize bir böcek koyarak sizi yarı iblis yapıyor.
Buradan sonrasında "arkadaşları ile güçlenip dünya'yı eski haline getirmek için dövüşüyor" diyebilirsiniz ki günümüzde olan oyunlar için bu son derece doğru bir tahmin olurdu ama bu seride olan insanlık çoktan yok olmuş, insana benzeyen ama görüldükleri yerde yenen ya da hapsedilen manikin adında canlılar ile sadece iblisler dünya üzerinde kalmışlar. Hafif Spoiler olacak ama bir yerden sonra insan olan kim varsa "güç istiyorum" diye pek insan kalmıyor diyelim.

Oyunda Lilim alırsanız geliştirip evim geçirmesini sağlamanızı öneririm. Lilith'e evrimleştikten bir kaç lvl sonra herkese işleyen Megidoloan saldırısını öğreniyor. Ana karakter ve iblisler maksimum lvl 99 olsalar da lvl 100 olmak yerine her lvl da 1 yetenek puanı alarak gelişimlerine devam ederek lvl 99 da kalıyorlar. 



SMT 5 çıktığı zaman onu öneririm ama yakın zaman için gelecek Disgaea 6 yı da listenize eklemeniz faydalı olur. Disgaea 5 her platformda varken D6 farklı hikaye, aynı oyun mantığı ve görsel olarak 3D grafiklerle hafif değiştirilmiş versiyonu sadece. Bunun harici mobil oyunlardan Fate Grand Order, Genshin Impact, Senran Kagura New Link, Touhou Lost Word, NieR Reincarnation da önerebileceğim oyunlar arasından.


Eskilerden günümüzde yeniden baştan başlanan iyi bir seri olan Shaman King,

TV de anime gösteren kanallardan biri olan JETİX de zamanında sansürlenerek sahneleri değiştirilen ve bazı sahneleri kesilen yayınlandı. Türkçe dublaj ile çok kişiye ulaşan bir seri olmasına rağmen anime serisinin son bölümleri mangadan farklı olarak değiştirildi ve alternatif son ile bitirildi. Şimdi mangasına uygun olarak daha uygun ve orijinal hikayeden yeniden yapılıyor. Gerçi yeniden yapılıyor demek Shaman King serisinin tanımı denebilir. Mangası 1998 yılında başlayıp  2004 yılında sonlandıktan sonra animeye uyarlanarak hayran kitlesini arttırmasından sonra Shaman King Kang Zeng Bang adıyla 2008-2009 arasında başlayıp yeniden çizilen mangasına dönüştü. Daha sonra devam hikayeleri olarak bir kaç bölümlük mangalar çıktı ama uzun sürmediler ve Shaman King Flowers ile gerçek devam hikayesi geldi. Bu seferki hikayede, Yoh ve Anna'nın oğlu Hana ana karakter ve Silva'nın kızı onunla evlenmek istemekte. Hana bebekken öldüğü için birinden(spoiler) yardım isteyerek onu hayata döndürüyorlar. Ardından Hana'nın Amidamaruyu kendi koruyucu ruhunu bulana kadar geçici olarak kullanması anlatılıyor ve bulduktan sonra manga serisi iptal ediliyor.

                                               
Bunun iki nedeni vardı. ilki Hana'nın ölümden döndüğünden bir yarısının karanlık olması, Oni çağırması istem dışı ve bunun başlarda değişik gelse de ilerleyen hikayede ana karakterin feda edileceği bir noktaya gelmesi. İkinci nedeni ise satışların beklendiği kadar iyi olmadığından dolayı ara verilme kararı ile yeniden başlanması idi. Bu nedenlerden dolayı 2018 de Shaman King Super Star, Shounen Magazine Edge de yayınlanmaya başladı. Hala devam ediyor olarak görünse de şu an ara vermiş durumda ve şu ana kadar olan 14 bölümü bulunmakta. Yeni TV serisinin bitimine yakın devam bölümleri toplu gelecek ve bir kaç yıl sonra da devam serinin geleceğini düşünüyorum.
Ayrıca Flowers'tan hafif bir spoiler versem de yeni ve devam eden Super Star da bu yok, o yüzden sayılmaz ama yine de hepsini keyifle okuyabilirsiniz. Yalnız sakın Shaman King i bitirmeden diğer serisine geçmeyin yoksa daha ilk bölümden büyük bir spoiler ile karşılaşırsınız.


                           
Spor ve ağırlık kaldırma egzersizleri ile aranız nasıldır? "Fena değil ama düzenli yapmam", "başlamayı istiyorum ama fırsatım olmadı", "bir ara yaptım ama bıraktım" ya da "hiç yapmadım" diyorsanız bir bu komedi serisini izledikten sonra fikriniz değişebilir, Dumbbell Nan Kilo Moteru
Anlatılacak fazla bir şeyi yok ama gündelik yaşamı, vücut geliştirme ile birleştiren iyi bir komedi. Keyifle izlerken aynı zamanda hafif vücut geliştirme çalışmaları yapmanızı isteyeceğiniz ve bir kaç püf noktasını düzgünce gösteren bir komedi.


Yeni biten ve konusu itibariyle genel geçer bir isekai komedi serisi olan Sentouin, Hakenshimasu da var. Bazı sahnelerinde ve işleyişinde Konosuba göndermeleri olan basit bir seri ve normalde çok önerilmez ama bir kaç sahnesi iyi güldürdüğü için izlenebilir.

Kötü bir organizyonun farklı bir dünyaya ajan yollayarak araştırma yapması, daha sonra orayı işgal etme planı ve işleyişi ile 10-18 yaş aralığı hedef kitle alınsa da toplu izlenebilecek bir komedi bir oturumda. Eğer o kadar sarmazsa sizi 8.bölümde elçilerin saraya girerek sonunda yaptıklarını ve daha sonra da son bölümün son 5 dakikası içinde yer alan hapishane sahnelerini izleyebilirsiniz.

                                           


                                       
Hala mangamın ilk bölümünü bitiremedim. Onu geçtim 3 haftadır hiç çizim yapmadım.
Biraz dinlenerek moralimi arttırdıktan sonra hazır fırsat varken çizim yapsam iyi olacak ^^'


TOUHOU
Gensou Mangekyou ~The Memories of Phantasm

Bölüm 10, türkçe olarak "Touhou Gensou Mangekyou ~The Memories of Phantasm" sayfasına eklenmiştir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder